Peutergroep "de Jantjes"

Welkom bij Peutergroep Jan van Schengen in Heinkenszand (“de Jantjes”)

Bij ons is er voor je kind veel te zien, doen en ontdekken. Binnen speelt je zoon of dochter in uitdagende hoeken. Buiten kan je kind lekker rennen, fietesen en samen met vriendjes op avontuur gaan. Onze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling en vooral ook heel erg leuk! En jij weet dat je kind bij ons in deskundige en vertrouwde handen is.Kom gerust eens langs voor een rondleiding en ontdek of Kibeo bij jou en je kind past. We maken graag kennis met jou, want jij wordt nauw betrokken bij de opvang van je zoon of dochter.

Goed om te weten
- Gevestigd in onze school, in goede samenwerking met Kibeo.
- Via de ouderportal Mijn Kibeo zie je wat je kind allemaal beleeft en leert

In het kort
- ma t/m vr geopend van 7.30 tot 18.30 uur
- Dankzij peuterstart goed voorbereid naar de basisschool
- Goed voor de taalontwikkeling
- GGD-rapport Dagopvang

Je peuter op ontdekkingstocht
Je kleine dreumes wordt 2 jaar, je hebt nu een ontdekkende peuter! Peuters worden snel zelfstandiger, zijn nieuwsgierig en spelen graag met leeftijdsgenootjes.

Spelenderwijs leren en groeien
Zoek jij voor je peuter een fijne opvang die geborgenheid en aandacht biedt en jouw kleintje ook voorbereidt op de basisschool? Met peuterstart van Kibeo krijgt je peuter de kans om op onderzoek uit te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. Samen met vriendjes en vriendinnetjes leren én groeien ze. Samen met jou zorgen we ervoor dat je peuter zich stap voor stap ontwikkelt tot een kind dat straks klaar is voor de basisschool.

Jouw uk, leert samen met onze Puk
Wanneer je peuter bij ons komt spelen, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Puk. Puk is een pop en maakt allerlei herkenbare, gewone, leuke en ook spannende dingen mee.

Nieuwe vaardigheden
Puk leert je peuter spelenderwijs een heleboel, zoals vriendjes maken en de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ in het Puk-Thema ‘Reuzen en Kabouters’. Al zingend leert je zoon of dochter tellen en hoeveel kaarsjes er op de verjaardagstaart staan.

Volg ons op Facebook

Neem een kijkje bij Peutergroep Jan van Schengen
Hier plaatsen we leuke filmpjes en foto’s van onze belevenissen op de groep. Geniet mee van de activiteiten die we doen; van Puk-thema’s en knutselen tot ons buitenspeelplezier.

Welkom bij Kibeo
Stap binnen bij een vestiging bij jou in de buurt. Of maak een afspraak voor een rondleiding.

Contact
Stengeplein 1
4451 CZ Heinkenszand

E-mail: janvanschengen@kibeo.nl
Telefoon: (0113) 760 323

Er zitten grote voordelen aan het verbinden van de peuteropvang aan onze school, namelijk:
- leerkrachten van de kleutergroepen kunnen regelmatig op bezoek bij de peuters en pedagogisch medewerkers van Kibeo komen op bezoek bij de kleuters.
- peuters en kleuters werken aan dezelfde thema’s.
- één pedagogisch medewerker zal, in dienst van de Jan van Schengenschool, een aantal uur in de kleutergroepen werken. Zo kunnen we het onderwijs van de peuteropvang en de basisschool nog beter op elkaar afstemmen.

Juf Marjet de Jonge, juf Adriana Majercikova en juf Imke Beenhakker zijn de vaste gezichten van onze peutergroep.

juf Marjet de Jonge

juf Adriana Majercikova

Imke Beenhakker